Ronjenje

Ljubitelji i istraživači morskih dubina neće ostati uskraćeni tijekom svojeg odmora. Profesionalni ronioci svoju znatiželju mogu utažiti razgledavanjem nalazišta amfora s potonulog rimskog trgovačkog broda iz 1. stoljeća prije Krista. Ono se nalazi u uvali Vlaška Mala u Velebitskom kanalu na dubini od 30 m.

Druga značajna arheološka nalazišta uključuju ostatke potonulog broda s teretom keramičkih posuda iz 18. st, veliko sidro mletačkog broda, nekoliko devastiranih nalazišta amfora i druge vrijednosti.

Malo manje ambiciozni ronioci svoje će mjesto pronaći u moru Stare Novalje na plaži Planjka. Ronilačkih klubova ima nekoliko te ćete uz asistenciju i jasne upute jako brzo zaroniti ispod čistog mora i istraživati podvodni svijet.

A za one koji bi htjeli vidjeti život ispod površine, ali ne i iskusiti ga na vlastitoj koži, tu su polupodmornice koje tijekom ture od oko 30 minuta plove na dubini od 5 m bez potpunog zaranjanja. Na taj način svatko može uživati u morskom krajoliku bez ikakvog straha.