Jedinstveni izgled hotela Olea


Otok Pag mjesto je koje se zateklo usred prirode. S jedne strane uokviren planinom, a s druge morem. Pod nemilosrdnom burom i svojevoljnim morem, ovo je mjesto koje se odupire i kao za inat oduševljava svojom ljepotom, dugom prošlošću i neobičnim krajolikom.

Usred te ljepote smjestio se hotel Olea. Okružen morskim valovima, kamenom i tisućljetnim maslinama, vaš je savršen kutak za uživanje u prirodnim ljepotama Paga uz kompletan komfor vrhunskog hotela.

Sea waves, mountain breeze
and olive trees


Ime hotela, Olea, potječe od latinske riječi za maslinu, jednu od neizostavnih karakteristika otoka Paga.
Ime je inspirirano Lunjskim maslinicima, simbolom dugovječnosti i upornosti.Hotel Olea jedinstven je po izgledu - simbolizira svoju okolinu te se stapa s prirodom oko sebe. Razlog tome je što su u gradnji birani materijali koji se po strukturi i bojama uklapaju u ambijent. Hotel je duguljaste forme kao i sam otok Pag, a u prostoru stoji paralelno s fantastičnom planinom Velebit na koju se iz hotela pruža izuzetan pogled. Prizemlje je ostakljeno u boji mora, a tri su etaže sivo-bijele u bojama otoka te na taj način hotel simbolizira otok na morskoj površini.

Cijelim interijerom prevladavaju boje stijena, maslina, maslinovog ulja, mora. Pojedini komadi namještaja izrađeni su od pravog drveta masline, a čitav interijer oplemenjen je dekorima maslinovog drveta, pri čemu su sudjelovali brojni likovni umjetnici. Uređenje potpisuje arhitekt Saša Sarapa sa suradnicima iz ureda Forma biro.

Neovisno o velikoj pažnji i trudu uloženima u sam dizajn, hotelu ne manjka karakteristika koje ga čine vrhunsko kvalitetnim i poželjnim odredištem. Čistoća dizajna, minimalizam i jednostavnost oblika i formi, stavljaju naglasak na ono što je gostima najbitnije - udobnost, komfor, funkcionalnost i nezaboravan doživljaj.

Kućnim ljubimcima dozvoljen je boravak u hotelu uz naknadu.