Kontaktirajte nas

Hotel Olea

+385 53 555 100


Burin Bok 35,
53291 Novalja, Hrvatska
Ličko-senjska županija
info@hotelolea.com

Hoteli ML d.o.o.
OIB: 41714209647


  parallax background

  Kako do nas?

  Hotel Olea smješten je u Novalji, 500 metara od obale. Do Novalje je moguće doći gotovo svim prijevoznim sredstvima - od automobila, preko autobusa do katamarana i trajekata.


  Važne udaljenosti

  Položaj hotela Olea upravo je ono što treba svakom posjetitelju koji se želi opustiti, odmoriti, plivati, ali i potražiti zabavu i sportske aktivnosti.

  Hotel Olea nalazi se oko 500 metara od centra Novalje, u kojem se nalaze brojni restorani i barovi u kojima možete provesti ugodno vrijeme s obitelji ili prijateljima. Prošetajte rivom i razgledajte štandove sa suvenirima i drugim sitnicama koje će vas uvijek podsjećati na odmor u Novalji.

  Na putu prema plaži Lokunje, šljunčanoj plaži usred grada, pronaći ćete supermarket, kao i različite bankomate za slučaj da ste zaboravili podignuti gotovinu u hotelu.

  Kako je u Novalji sve moguće obići pješke, Gradski muzej, crkve, ljekarne, ljetno kino pa čak i lunapark na dovoljno su bliskoj udaljenosti pogodnoj za večernje šetnje.

  U blizini

  1Grad Pag
  Samo sat vremena udaljen od Novalje, nalazi se još jedan dragulj zanimljive kulture otoka. Grad Pag nudi mnoge dobro očuvane spomenike kulture, raznolike gastronomske specijalitete, nesvakidašnju prirodu koja ga okružuje te povijesno, ekonomski i kulturno važnu solanu.

  Do grada Paga moguće je doći automobilom ili autobusom. Raspored možete pronaći ovdje.
  2Grad Zadar
  Najčešće korišteni put do Novalje upravo je preko Zadra. Time možete iskoristiti priliku da provedete jedan dan u ovom 3000-ljetnom gradu bogatog i vrijednog kulturnog naslijeđa. Smješten je u srcu Jadrana te je jedno od najpopularnijih hrvatskih turističkih odredišta. Londonski Times proglasio ga je “središtem zabave na Jadranu” te vas svojom posebnom atmosferom neće ostaviti ravnodušnima.

  Glazbene večeri u sv. Donatu, Zadarsko kazališno ljeto, Street art festival KalelargArt i Noć punog miseca samo su neke od kulturno zabavnih ljetnih manifestacija kojima ovaj grad obiluje. Opustiti se možete uz zadarsku rivu i jedinstvene melodije Morskih orgulja gledajući u zalazak kojega je Alfred Hitchcock proglasio “najljepšim na svijetu”.

  Zaputite se u jedan od najljepših gradova hrvatske obale udaljen od Novalje oko 1.5 sat.
  3Nacionalni Parkovi
  Pet od osam nacionalnih parkova Hrvatske iz Novalje je nadohvat ruke.

  Jedan od najpopularnijih nacionalnih parkova svakako su Kornati, arhipelag kojega čini više od stotinu otoka i otočića. Ondje se možete izgubiti u surovoj prirodi i bogatoj povijesti - okupajte se u kristalnom moru i odsjednite u nekoj od starinskih kućica bez doticaja s vanjskim svijetom - savršen način za bijeg od užurbanog života. Očekujte vidjeti crkvu iz 13. stoljeća, visoke litice, svjetionike, stara ribarska seoceta i druge znamenitosti. Svoj izlet na Kornate najlakše možete započeti u Zadru pridruživši se grupnoj ekskurziji.

  Sjeverni Velebit i Paklenica pravo su odredište za zaljubljenike u planine i planinarenje. Locirani na hrvatskoj najdužoj planini, zbog jedinstvenog mozaika staništa zaista brojnih biljnih i životinjskih vrsta, kao i raznolikosti krških oblika i krajolika, ova su dva nacionalna parka jedinstven uvid u potpuno drugačiju prirodu od one na otoku Pagu i to na samo sat i pol udaljenosti od Novalje.

  Oba nacionalna parka uključena su u pet europskih pilot-područja u sklopu projekta Rewilding Europe - projekt restauracije, odnosno, vraćanja prirode u svoje izvorno, divlje stanje.

  Nacionalni park Plitvička jezera neizostavna su točka brojnih domaćih i stranih turista, koji se u svako godišnje doba mogu diviti 16 jezera i nevjerojatnim slapovima. Proces osedravanja kojim se formiraju sedrene barijere i stvaraju jezera, jedinstvena je vrijednost zbog koje su Plitvička jezera uvrštena u UNESCO-v popis svjetske baštine. Park posjetiteljima nudi osam programa obilaska, četiri planinarske staze, a otvoren je cijele godine. Od Novalje su udaljena manje od dva i pol sata autobusom.
  parallax background

  Važne linije

  1Prizna - Žigljen
  Kombinacija kopnenog i morskog puta prolazi na relaciji Prizna - Žigljen, gdje morski kanal možete prijeći trajektom. Bilo da dolazite iz smjera Zagreba ili Rijeke, ovaj će vam trajekt znatno skratiti put. Više informacija možete pronaći ovdje.
  2Rijeka - Novalja
  Ako u Novalju želite doći iz Rijeka, najkraća i najudobnija opcija je katamaran, koji po toj ruti vozi jednom dnevno, a vožnja traje oko dva i pol sata. Više informacija možete pronaći ovdje.
  3Zračna luka Zadar
  Iz zračne luke Zadar direktnim prijevozom moguće je doći pomoći shuttle-prijevoza, koji možete pronaći ovdje.
  4Zračna luka Rijeka
  Iz zračne luke Zadar direktnim prijevozom moguće je doći pomoći shuttle-prijevoza, koji možete pronaći ovdje. Na objema zračnim lukama moguće je unajmiti i Rent-a-car.
  5Zadar - Novalja
  Dolazite li s južne strane Hrvatske, u Novalju ćete se zaputiti iz Zadra. Autobusi prema Novalji česti su, a vožnja traje sat i pol. Više informacija možete pronaći ovdje.