Biciklizam

Pag je savršen otok za bicikliste - one avanturistične, ali i rekreativce. Zbog svoje dužine i razvedenosti, možete uživati na sveukupno 115 kilometara uređenih biciklističkih staza.

Uglavnom se radi o stazama koje spajaju naselja, što znači da ćete se uvijek moći negdje zaustaviti i okrijepiti ako vas vožnja umori. Neke su staze manje zahtjevne i pogodne za rekreativce, dok neke zahtijevaju profesionalnu opremu, ali zato pružaju istinsku avanturu uz krajolik koji oduzima dah.

Najduža tura koju možete voziti je cijelom dužinom otoka - od Paškog mosta sve do Luna (60 km). Neasfaltirane biciklističke staze prikladno su označene te je takvim putevima i puteljcima moguće upoznati svaki skriveni kutak otoka. Izbliza vidjeti divlje kamene predjele, zelena polja, suhozide, šumice te se okrijepiti u kristalno čistom moru, neprocjenjiva je vrijednost kvalitetnog aktivnog odmora. Pronađite rutu koja vam odgovara.

Popularna biciklistička utrka u kojoj se svi zaljubljenici u biciklizam moraju okušati, svakako je “Granfondo Pag – Cycling on the Moon”, koja će se ove godine održati 26. rujna. Saznajte više i provezite se površinom Mjeseca.