Sea waves, mountain breeze
and olive trees


Otok Pag mjesto je koje se zateklo usred prirode. S jedne strane uokviren planinom, a s druge morem. Pod nemilosrdnom burom i svojevoljnim morem, ovo je mjesto koje se odupire i kao za inat oduševljava svojom ljepotom, dugom prošlošću i neobičnim krajolikom.

Usred te ljepote smjestio se hotel Olea. Okružen morskim valovima, kamenom i tisućljetnim maslinama, vaš je savršen kutak za uživanje u prirodnim ljepotama Paga uz kompletan komfor vrhunskog hotela.


Ime hotela, Olea, potječe od latinske riječi za maslinu, jednu od neizostavnih karakteristika otoka Paga.
Ime je inspirirano Lunjskim maslinicima, simbolom dugovječnosti i upornosti.Hotel Olea jedinstven je po izgledu - simbolizira svoju okolinu te se stapa s prirodom oko sebe. Razlog tome je što su u gradnji birani materijali koji se po strukturi i bojama uklapaju u ambijent. Hotel je duguljaste forme kao i sam otok Pag, a u prostoru stoji paralelno s fantastičnom planinom Velebit na koju se iz hotela pruža izuzetan pogled. Prizemlje je ostakljeno u boji mora, a tri su etaže sivo-bijele u bojama otoka te na taj način hotel simbolizira otok na morskoj površini.

Cijelim interijerom prevladavaju boje stijena, maslina, maslinovog ulja, mora. Pojedini komadi namještaja izrađeni su od pravog drveta masline, a čitav interijer oplemenjen je dekorima maslinovog drveta, pri čemu su sudjelovali brojni likovni umjetnici. Uređenje potpisuje arhitekt Saša Sarapa sa suradnicima iz ureda Forma biro.

Neovisno o velikoj pažnji i trudu uloženima u sam dizajn, hotelu ne manjka karakteristika koje ga čine vrhunsko kvalitetnim i poželjnim odredištem. Čistoća dizajna, minimalizam i jednostavnost oblika i formi, stavljaju naglasak na ono što je gostima najbitnije - udobnost, komfor, funkcionalnost i nezaboravan doživljaj.

Kućnim ljubimcima dozvoljen je boravak u hotelu uz naknadu.